victoria bron

Het begin

De Victoria bron

proefput afgesloten

“We hebben tradities”

SDe stad Lahnstein staat sinds 1366 bekend om zijn zuurbronnen. Door de eeuwen heen zijn sommige volledig opgedroogd en andere zijn aanzienlijk toegenomen in productiviteit. Aan het einde van de jaren 1870 werd in de onmiddellijke nabijheid van de Rijn een put geboord door L. Best, de koopman Lesemeister en de technicus Jean Eigel uit Keulen, die ze “Victoria Well” noemden. Heel dichtbij groef Best er nog een. Fontein die hij Minervabrunnen noemde. Beiden werden in 1881 verkocht aan de Nederlandse consul-generaal CG Rommenhöller , die het mineraalwater een belangrijke markt in Holland en Nederlands-Indië gaf. Later was het beheer van de fontein in handen van de directeur JL Koolhoven in Oberlahnstein, de 1960dr EJ Bouw volgde. Naast de Victoria-fontein verkocht het zusterbedrijf “Rheinische Kohlensäure-Werke AG Oberlahnstein” natuurlijke bronkooldioxide.

Het bedrijf werd vervolgens verkocht aan het bedrijf AGA-Gas, Bad Driburg, in 1987 gevolgd door de brouwerij Beck & Co, Bremen. Het huidige Victoria Heil- und Mineralbrunnen GmbH wordt geleid door managing partner Dirk Wöhner.

Lahnsteiner Mineralquellen Vertriebs GmbH, een 100% dochteronderneming van Victoria, is opgericht medio 2002 en houdt zich uitsluitend bezig met de verkoop van mineraalwater en zijn limonades. De bron is een warm (32 ° Celsius) alkalisch-zout-zoutzuur, waarvan het water uit een diepte van 450 m komt met ongeveer 1000 liter per minuut. Het water wordt vooral gekenmerkt door het hoge gehalte aan koolzuur, natriumbicarbonaat en natriumchloride.

De bron droogde op in 1919, 1935 en 1945, het laatste jaar als gevolg van de oorlog, die 85% van de faciliteiten vernietigde. In alle gevallen kon de put opnieuw worden opgestart. Toen en nu is er een thermaal zwembad op het terrein – het was bedoeld voor medewerkers van het bedrijf. Met een jarenlange traditie presenteert de Victoria Heil- und Mineralbrunnen GmbH zich vandaag als een modern, middelgroot bedrijf. Het overtreft de economische, ecologische en voedingseisen en levert zijn dranken aan klanten in heel Duitsland. Het mineraalwater van Lahnsteiner heeft zich zowel bij sporters als in gezinshuishoudens gevestigd, ook in de stijlvolle ambiance van de luxe gastronomie.

Max-Schwarz-Straße 1
56112 Lahnstein

02621-91790

02621-917999

1929

 

 

 

Weiter geht es mit diesen historischen Aufnahmen, der Quellbohrung, aus dem Jahr 1929

 

 

1910

Opslag koolzuur

Alle personeel, 1924

Bureau personeel 1924

1954

Victoria fontein in juni 1936…. dorstige meisjes krijgen wat te drinken

Anfang des 20. Jahrhunderts entdeckten die Andernacher geheimnisvolle Gasblasen, die aus dem Wasser an der Halbinsel Namedyer Werth aufstiegen. Dies führte im Jahre 1904 dazu, dass man das Kohlenstoffdioxid-Vorkommen mit einer ersten Bohrung gewerblich erschloss. Neben dem Gas kam in regelmäßigen Abständen zudem eine Wassersäule aus dem Bohrbrunnen geschossen – ein Kaltwasser-Geysir war geboren

1904 oberlahnstein victoria-brunnen