louis bardot

Louis Bardot

Komt bij AGA/Electrozuur  Soudure autogène Bardot

fe1 facture societe bardot du 07-11-1918
 
14-11-1918 Bardot te Aubervilliers
 

Er was toenmalig een Nederlandse “Gassenclub”, in ieder geval bestaande uit Frits Loos (Loos), Henk Hoek (Hoek), Jan Sluyter (AGA) en Douwe Douwes (Electro Zuur- en Waterstoffabriek).

 
Internationaal was er: de Commission Permanente Industrielle, de CPI, een internationale Industriële Gassen”club” die met regelmaat bij elkaar kwam. In 1961 werd de CPI in Nederland gehouden.
 
 
hieronder 3 foto’s van het CPI congres in 1961 in Amsterdam. Deze foto is van een boottocht door de haven van Rotterdam.
 
 
Met pijp en camera is Douwe Douwes. Naast hem  met de hoed op is de Franse Gas industriëel Bardot, de vader van de filmster Brigitte Bardot.

Links achter voor het water staat Jan Sluijter met bril op.
 
 

Brigitte Bardot (geb.28 september 1934) is de dochter van Louis Bardot (1896-1975). Hij was industrieël en eigenaar van Usines Bardot, een Frans bedrijf in industriële gassen. Haar moeder was Anne-Marie Mucel “Toty”‘ Bardot.
Douwe Douwes kende Louis en Toty Bardot

familie Bardot

Brigitte Bardot, geboren op 28 september 1934 in Parijs, is de dochter van een industrieel, Louis Bardot en Anne-Marie Mucel, huisvrouw. Ze heeft een jongere zus, Marie-Jeanne, geboren in mei 1938. De twee kleine meisjes die een strenge opleiding krijgen, evolueren in een artistiek universum. Ze oefenen klassieke dans, wandelen voor de camera van hun vader, gepassioneerde film en zien paraderen in het familie-appartement Tout-Paris. Marie-Jeanne, briljante student, dit zijn twee foto’s van adolescentie, in zwart-wit, niet de meest spectaculaire, maar die we niet kunnen helpen, maar terugkeren. De eerste figuur Brigitte Anne-Marie Bardot in haar rijke Parijse familie – de vader is een verlichte industrieel, gepassioneerd door cinema, moeder, huisvrouw, houdt van mode en dans. Iedereen zit op de trappen van een buitentrap, een beetje in het reservaat. De enige die plezier heeft is zij, de toekomstige BB. Ze is gewogen met een grote ketting van dames, maar glimlacht eerlijk, het hoofd licht naar links gebogen, heeft plezier in totaal. En ze houdt letterlijk van de look.

Van de wijze tiener die met haar familie poseerde in 1952 tot het sekssymbool, het fantastische lot van de ‘zorgeloze’ BB.

Bardot’s vader, afkomstig uit Ligny-en-Barrois, was ingenieur en eigenaar van verschillende industriële fabrieken in Parijs, haar moeder was de dochter van een directeur van een verzekeringsmaatschappij. 

Brigitte Bardot heeft in totaal 48 films gemaakt. Haar internationale doorbraak kwam in 1956 met Vadims Et Dieu… créa la femme, waarin ze het weesmeisje Juliette speelt. De film veroorzaakte een sensatie in de Verenigde Staten, en katapulteerde Bardot naar wereldfaam.

    Interessant was ook het bezoek, dat ik daarna bracht aan de fabriek van den heer BARDOT te Aubervilliers, alwaar vloeibare lucht volgens het procédé  Linde gemaakt wordt. Een waterpijpketel met oververhitter levert stoom aan een tandemcompound-machine van 100 P.K., voorzien van een stoomverdeeling met 4 verticaal geplaatste bosschuiven aan iederen cylinder (bouwwijze ,,de Kerckhove”). Direct werkende aan het andere einde van de hoofdas, zijn 3 compressoren van BURCKHART te Bazel achter elkaar geplaatst. Deze comprimeeren gewone buitenlucht trapsgewijze van 3-20-80 atm. Deze lucht wordt door vloeibare ammoniak, waarvoor een gewone kleine ,,Linde” machine (no. III) dient, sterk afgekoeld en gaat dan naar een regenaratorspiraal in een 2e toestel en wordt daarin vloeibaar gemaakt. Door de lucht te laten strijken over chloorcalcium wordt het koolzuur er uit verwijderd. Het eigenaardige is nu, dat uit de vloeibare lucht het eerst de stikstof verdampt, die men in de buitenlucht laat ontsnappen; de zuurstof, die men overhoudt en later verdampt, wordt verzameld in een gashouder en van hieruit opgezogen door een Whitehead-compressor met 3 cylinders, die het gas in 3 tempo’s tot 150 atm. samenperst in de bekende stalen flesschen (bonbonnes). Gecomprimeerde zuurstof is wel het voornaamste product van deze fabriek

13-04-1965

Link; Brigitte Bardot

En 1965, avec son père Louis Bardot

1965

1965

05-11-1975

08-11-1975

08-11-1975