AGA Works, Brentford

Peter Young maakte deze foto op 2 mei 1973: ‘Een van de bedrijven die langs de rivier bestonden was AGA dat boeien maakte voor scheepvaartroutes’. Op de foto zijn de rood-zwarte boeien en gasflessen te zien.

De volgende notitie is van een Ebay-verkoop: ‘In 1913 werd de Gas Accumulator Company (UK) Ltd (AGA) opgericht in Brentford in Engeland en bleef zo’n 80 jaar als productielocatie en kantoren van het bedrijf. In deze periode waren er enkele naamsveranderingen en uiteindelijk kreeg AGA de naam AB Pharos Marine Ltd, naar het beroemde wereldwonder op het eiland Pharos in Alexandrië, Egypte.

Op de foto staan ​​twee arbeiders, een met een geruite muts (fan van Bay City Rollers?).

Een zeer zeldzame en vroege 19c AGA .

Het heeft een stalen onderstel en een bronzen blad met in het midden 9 branders.

Het heeft ook een badge met Brentford Aga LBAR 500 no SW02154. 

Namens AGA creëerde Gustaf Dalén een aantal apparaten die een revolutie teweegbrachten in de vuurtorentechnologie: het flitsapparaat, de zonneklep, de AGA-compound, de Dalén-mixer, de mantelwisselaar en de roterende en zwaaiende lenzen. Samen zorgen deze voor een betrouwbare, automatische werking van vuurtorens wereldwijd en vormden ze de basis voor de voortdurende productontwikkeling en diversificatie van AGA. De vuurtorens waren de ware core business van AGA totdat AB Pharos begin jaren tachtig werd verkocht.

Tony Walker

That was my first job working at AGA. Great place
David Torbett

I worked there
heeft ook een badge met Brentford Aga LBAR 500 nee SW02154.

AGA Lights in the Falkland Islands 1915 – 1935

Published by The Gas Accumulator Co, (United Kingdom ) Ltd, England
m
GAS ACCUMULATOR Cº(UK)LTD LIGHTHOUSE (ALFA) INGENIEURS BEACON WORKS BRENTFORD, ENGELAND LBBZ 150 Nº1283 
Gasaccumulator Cº(UK) LTD, light house (alpha) Engineers, lighthouse words, Brentford, England, LBBZ 150 Nº1283, hoewel we weten dat deze lamp op gas werkt, bevestigt de plaat deze certificering opnieuw en voegt eraan toe dat alles normaal werkt.
De cirkel (Alpha) is de naam van het productiebedrijf.August Dale was president en onderzoeker van dit bedrijf tot zijn dood in 1937. Dale wordt besproken op een aparte pagina.

LINK

AGA Works, Brentford

Ballagh Rocks Lighthouse

Geef een reactie