Thulin Car

Autogen Gasaccumulator AGA AG werd opgericht in Duitsland in 1914. Later bouwde een nieuwe fabriek in Berlijn-Lichtenberg voor acetyleen en lasapparatuur. Na de Eerste Wereldoorlog, AGA begon met de productie zijn eerste auto.

In 1919 verscheen de eerste auto met de naam van het type A. Het was een auto met een 1420cc 4 cilinder.

In 1921 was Duitsland stortte zich in een ernstige economische crisis, maar AGA auto overleefde de crisis, ondanks stakingen en het beperkte aantal van de omzet. Produceerde slechts 450 auto’s per maand.

Dat zelfde jaar, verscheen in 1921 Type C, die nog steeds dezelfde motor als de Type A is verbeterd voor meer vermogen. De Type C werd ook gebruikt als taxi. Het uiterlijk van dit model toegestaan ??AGA bij de figuur van 1000 auto’s per maand.

AGA maakte deel uit van het Stinnes. Na de dood van Hugo Stinnes magnaat in 1924, AGA en bedrijven in crisismet ernstige financiële moeilijkheden.

Vanaf 1926 daalde de productie aanzienlijk en volledig gestaakt in 1929 na geproduceerd ongeveer 8000 wagens.

De makelaar en Willy Loge piloot aan het stuur van een sportieve versie van 6 / 30 pk 1490cc motor met veel races won en nam deel aan de Duitse Grand Prix 1926.

De Zweedse luchtvaartmaatschappij Thulins Aeroplanfabrik Henoch (Thulin A) AGA auto’s onder licentie gebouwd tussen 1920 en 1924, maar werden afgewezen en slechts een verhoogde productie van 300 eenheden.

Mede met dank aan  Peter Dahlberg Zweden     link

boven Thulin A25 Phaeton 1925

Thulin A25 Phaeton 1925

Thulin_1922

Thulin_1922

1916 vanderbilt    cup santa monica

CYF  436

bj. 1920

Henoch Thulin liet zijn vliegtuig met de 90 pk-motor Thulin grote stijging naar de hemel. Hij ging in de 900 meter en cirkelden boven Landskrona voordat hij een tocht over Barsebäck. Dit was een van de vele opleidingen rondes, maar deze keer was het Enoch Thulin het lot is bezegeld.

Rond 19:50 was hij terug boven Landskrona, ongeveer een mijl hoogte. In het recente verleden was Henoch Thulin uiterst geïntrigeerd door stunt vliegen en zijn doel was om het vliegtuig als een vogel te controleren.

Nu was het tijd voor truc van vanavond. Hij drie spiralen gemaakt met zijn plan en daarna kelderde op de grond. Toen hij had gelijk op het vliegtuig zo gebeurde het dat niet gebeurd. De last werd te groot, een aileron was afgescheurd en daarna de scheve lijn. Het vliegtuig werd onhandelbaar.

Op de grond kon Landskrona scheepswerf gebied in het bijzonder zien de Henoch Thulin geslingerd vanuit het vliegtuig op grote hoogte. Een paar seconden later werd verpletterd zowel het plan en de Henoch Thulin het lichaam onder de scheepshelling op de werf.

Het was verschrikkelijk verhalen in de krant rapporten na het ongeval. Het werd in detail beschreven hoe de lichaamsdelen verspreid over een groot gebied en het wrak. Het gerucht over het incident verspreidde zich als een wildvuur en al snel hadden duizenden mensen verzamelden zich bij de scène om het wrak te zien.

Dit was niet de eerste keer dat Henoch Thulin was betrokken bij een vliegtuigongeluk. Het was jaren eerder gebeurd, maar toen eindigde het vliegtuig in het water buiten Landskrona en overleefde.

Henoch Thulin werd de 21e vlieger in Zweden die hun leven verloren. Voor de hoofdpersoon zelf, het was misschien toch, een einde was een beetje in lijn met zijn filosofie van het leven als luchtvaartpionier.

In slechts een paar jaar had de Simrishamn geboren Henoch Thulin met het assembleren van onuitwisbare merk niet alleen in de geschiedenis van Landskrona, maar ook in de Zweedse luchtvaart geschiedenis.

Henoch Thulin hun school afgestudeerd in Lund. Na een student aan de kathedraal School werd de universitaire studies in de natuurkunde en de wiskunde, waar hij een bachelor. Hij bleef om te lezen en nu, rente gericht op de luchtvaart.

Dit bracht hem naar Frankrijk waar hij zijn eerste certificaat in 1912 op Sommers vliegschool. Henoch Thulin was lic bestand in Lund in 1911 en het jaar daarna werd hij een PhD.

Nu heeft hij belangstelling, niet alleen voor de vlucht, maar ook om het plan te bouwen. Hij zocht een platform om te werken en belandde in Landskrona, waar Oscar Ash had een vliegtuig fabriek. Daarnaast had de stad grote weiland dat kan dienen als vliegvelden en een poort voor de zogenaamde air boten opstijgen en landen op het water.

Tijdens zijn ambtstermijn, zocht hij voortdurend de grenzen van de luchtvaart. 1913 vloog hij van Londen naar de parade-terrein in Landskrona, met een tussenstop in Malmö op 55 minuten. Dit werd beschouwd als de zoon van een prestatie, en hij werd in de gouden stoel van dronken Landskrona, na de landing, op een feest in het strandpaviljoen.

1914 vloog hij van Parijs naar Landskrona. De 1100-km werd beheerd met zes tussenstops in 14 uur, waardoor een gemiddelde snelheid van de lucht op 76 mijl per uur.

Hij kwam om te werken met Oscar Vraag en je begon het bedrijf AVIS. 1914 kocht hij de Vraag en werd de enige eigenaar van het bedrijf zijn naam veranderen om de Henoch Thulin Aeroplan Limited.

Het succes verhaal dat hij georkestreerd leek geen einde. 1915 bezocht de toenmalige kroonprins Landskrona en kreeg om een ??testvlucht te zien. In datzelfde jaar moest hij hoofdstad toen de onderneming werd omgevormd van een eenmanszaak aan het bedrijf. Vervolgens kreeg de Nobelprijs winnaar en AGA chief Gustav Dalen in met een aanzienlijke eigen vermogen in het bedrijf.

Henoch Thulin werd president van het bedrijf met 6000 kronen in het jaarsalaris en tien procent van de winst na afschrijving.

In datzelfde jaar kreeg hij toestemming om vliegschool te voeren in Ljungbyhed. De bestellingen stroomden in het bedrijf in Landskrona en er waren plannen om de fabriek uit te breiden. Het gebied van de haven, die hij de gelegenheid gehad uitgebreid om boeken te bestellen groeide.

Henoch Thulin bouwde de nieuwe fabriek complex, maar ook het volgende gekocht van de vier gebouwen van de stad en begonnen met een nieuwe constructie van een gebouw met ruimte voor 60 gezinnen. De zogenaamde Thulin Hall.

Als zakelijke leiders was de Henoch Thulin enorm gewaardeerd door de medewerkers. Hij nam een ??maatschappelijke verantwoordelijkheid en werd zeer populair.

In de periode 1914-1919 was 99 vliegtuigen van 14 verschillende modellen in zijn fabriek. Bij de meeste, hij had 800 medewerkers. Toen de Eerste Wereldoorlog eindigde, echter, viel in de vraag naar vliegtuigen en motoren, en op een Buitengewone Algemene Vergadering op 12 april werd besloten dat de activiteiten zou blijven produceren en verkopen motoren en sneeuw voertuigen en het gedrag van de workshop beweging. Terwijl de naam werd veranderd in Thulinverken.

Slechts een maand later zagen we de tragische crash en een briljante zakelijke tijdperk ging naar het graf. De ontwikkeling van Thulin administratie nam nu nieuwe wegen. Het bedrijf zou failliet gaan in 1920 voordat het werd verbouwd en begon de productie van auto’s van de TV. Maar dat is een ander verhaal.

De begrafenis van de Henoch Thulin was een prachtige manifestatie van de lucht van de stad dokter. Landskrona Posten publiceerde een speciaal tijdschrift voor de begrafenis die werd gevolgd door duizenden en duizenden rouwenden Landskrona te beschrijven.

L 9869

CY 436

Roadster

Läkarkarosseri

Läkarkarosseri

Med flak

Cabriolet

Med sufflett

Inredning

A 25, 1925