RUSLAND

RUSLAND 

AGA IN Sint Petersburg

 Sint-Petersburg

04-1980

 Rusland

 AGA Company – was mounted by KISLOROD Rusland.

1949-1950

Balashikha engineering plant

Balashikha engineering plant

Balashikha engineering plant

Balashikha engineering plant

Eerst gaan tanks naar Cryogenmash, dan komt er een kleine diesellocomotief uit de  AGA Oxygen Plant en neemt de tanks

Wagon met AGA zuurstof

AGA gas

Rusland, plant 300

Balashikha Oxygen Plant

Balashikha Oxygen Plant Rusland

Balashikha zuurstofplant
1995

1999
,
Rusland,
Oblast Moskou,
Stedelijk gebied Balashikha
Foto uit het boek “Balashikha bij Moskou. Stad. Mensen. Geschiedenis”. Auteurs: A.V. Rogachev (leider), N.B. Efimochkina, NS Lyubimov, S.G. Nelipovich, T.S. Nikulina, MA Tsjernov, DB Shustrov. – M.: AST-Press, 2000.
In 1990 was de Balashikha Oxygen Plant (BKZ) een toonaangevende fabriek in de productie van technische en speciale gassen. De klanten van de fabriek waren meer dan 10 duizend bedrijven in de metallurgische, elektronische, medische, chemische, olie- en gasverwerking, defensie en andere industrieën, evenals alle ziekenhuizen en medische instellingen in Moskou en de regio.
De privatisering van de fabriek, uitgevoerd in 1992, gaf het personeel van de onderneming een aanzienlijke onafhankelijkheid en het recht om hun toekomstige lot te kiezen.
In 1994 verwierf het Zweedse bedrijf AGA een meerderheidsbelang in BKZ.

Geschiedenis van de Balashikha Oxygen Plant -AGA AO Branch

De productietak AGA AO begon haar activiteiten op de Noordoost-markt in 1994.

Gedurende al die jaren heeft het bedrijf zijn dynamische ontwikkeling voortgezet: een van de meest geavanceerde stations voor cilindervulling met zuurstof en kooldioxide in de regio is met succes geïnstalleerd en geëxploiteerd; een cilinderreparatieworkshop, een magazijncomplex en een nieuw gasanalyselaboratorium zijn in gebruik. 

In 2004 werd een station voor cilindervulling met argon en lasmengsels FOGON in gebruik genomen. Op dit moment heeft AGA AO geavanceerde technische capaciteiten waaronder grote capaciteit voor gasopslagfaciliteiten, compressor- en vacuümapparatuur, vergassingssystemen en een vloot van voertuigen voor de levering van cryogene en cilinderproducten aan klanten.

Geschiedenis van de Balashikha Oxygen Plant -AGA KAZ Branch

De eerste onderneming waarmee een Zweeds gasbedrijf AGA in 1994 begon samen te werken op de Russische markt was Kaliningrad Acetylene and Oxygen Plant. En het was op geen enkele manier toeval. De kwestie is dat AGA van het begin van de vorige eeuw tot 1945 een filiaal had in Koenigsberg – een ‘hoofdstad’ van Oost-Pruisen. Dit was een vrij grote (op dat moment) acetyleenfabriek.

De geschiedenis van Kaliningrad Acetylene and Oxygen Plant begon op 18 juni 1946. De productie was gebaseerd op twee vooroorlogse winkels: zuurstof en acetyleen. De acetyleenwinkel was van 1916 tot 1945 eigendom van AGA.

In 1994 keerde AGA terug naar de regio. Kaliningrad Acetylene and Oxygen Plant werd omgezet in AGA KAZ OJSC. Tijdens de eerste maanden van activiteiten op de nieuwe markt van industriële en medische gassen, begonnen de Zweden het bestaande bedrijf actief te reconstrueren. Dankzij het geïmplementeerde investeringsprogramma van de Concern werd de acetyleenproductie-installatie binnen de kortst mogelijke tijd geüpgraded om de productiecapaciteit van het tankstation te bereiken tot 1.000 t / j.

Vanaf begin 1996 heeft AGA KAZ het hele gebied van de regio Kaliningrad, Litouwen, Letland en Wit-Rusland via haar distributienetwerk bestreken als gevolg van haar nieuwe strategie van verkoopbevordering.

Met andere woorden, vanaf de eerste stappen van haar activiteiten legde AGA de basis voor de verdere ontwikkeling van het bedrijfsleven in Rusland, wat wordt bevestigd door de huidige prestaties in Rusland als geheel.

Bron; linde-gas.ru

 

 

 

 

Balashikha Oxygen Plant Rusland

vertaald door google uit het Russies

Eigendom van het Zweedse bedrijf AGA van “Balashikhinskij zuurstof plant” was 10 jaar geleden, bijna vijf jaar geleden, was een onderdeel van een van ’s werelds grootste gasproducent Linde. Уже в этом году, а точнее – в конце марта, компания начнет работать под новым именем – Linde Gas. Reeds dit jaar, om precies te zijn – aan het einde van maart, het bedrijf zal opereren onder de nieuwe naam – Linde Gas. Необходимость использования на российском рынке этой торговой марки, по словам генерального директора компании Гудмундура Рафнссона, вызвана следующим. De noodzaak om de Russische markt te gebruiken van het merk, aldus CEO Gudmundur Rafnssona, veroorzaakt door de volgende. На российский рынок приходит все больше западных компаний, многие из которых работают с известной компанией Linde в других странах, соответственно и в России они хотят работать именно с этой компанией. Op de Russische markt komt meer en meer westerse bedrijven, van wie velen werken met een gerenommeerd bedrijf Linde in andere landen respectievelijk, en in Rusland ze willen werken met dit bedrijf. С компанией, чья работа основывается на принципах сочетания научных знаний, прорыва в инженерных технологиях и повышения качества продукции и услуг. Met het bedrijf, wiens werk is gebaseerd op de principes van het combineren van wetenschap, techniek doorbraak in de technologie en betere producten en diensten.
Поддерживать марку крупнейшего поставщика газовой продукции и оборудования компании удается благодаря привлечению значительных инвестиций международного капитала. Ondersteuning van het merk grootste leverancier van gas producten en apparatuur bedrijf erin slaagt door het aantrekken van grote investeringen van het internationale kapitaal. В 1995 году на БКЗ построили уникальную установку разделения воздуха “Форель”, заменившую собой два цеха разделения воздуха с морально устаревшими ВРУ, и начали производить чистые азот, кислород и аргон в объеме до 100 тонн в сутки. In 1995 bij het Concertgebouw bouwde een unieke luchtsplitsingsinstallatie “Trout”, vervangen de twee luchtscheidingsinstallatie met verouderde ASE, en begon te zuivere stikstof, zuurstof en argon produceren in de hoeveelheid van maximaal 100 ton per dag. А в прошлом году началась реализация другого крупного инвестиционного проекта – строительство новой станции наполнения баллонов “МОСКИТ”. En vorig jaar lanceerde een ander groot investeringsproject – de bouw van een nieuw tankstation tanks “Mosquito”.
Реализация этого крупного инвестиционного проекта на сегодняшний день завершена. De uitvoering van dit grote investering project tot nu toe opgeleverd. Строительство станции позволило заводу значительно увеличить объем заполняемых баллонов, соответственно улучшится качество обслуживания клиентов. De bouw van het station kon de plant om significante toename van de hoeveelheid gevulde cilinders, respectievelijk, de klantenservice te verbeteren. По словам г-на Рафнссона, объем инвестиций на реализацию этого проекта составил полтора миллиона долларов – столько средств ушло лишь на строительство станции.

Alexandra Nevsky.  Kaliningrad

“AGA KAZ” , JSC. In 1946, op basis van zuurstof, acetyleenwerkplaatsen, werd de autogene fabriek in Kaliningrad opgericht. Sinds 1994, JSC “AGA KAZ” als onderdeel van de Zweedse groep van bedrijven “AGA”, sinds 2000, een tak van JSC “Balashikha zuurstof plant”. Het bedrijf was bezig met de productie van zuurstof, aceton en vloeibare stikstof voor industriële ondernemingen in de regio. Momenteel produceert industriële, medische gassen.

Balashikha Oxygen Plant rus Vuodelta 1945

Balashikha Oxygen Plant rus Vuodelta 1945

AHA KAZ JSC Balashikhinskij zuurstof plant

AHA KAZ JSC Balashikhinskij zuurstof plant

Regio Moskou, Balashikha-7, st. Beljakova, 1A.

De Balashikha Oxygen Plant is opgericht door de Nobelprijswinnaar, de uitstekende natuurkundige P.L. Kapitsia. De bouw van de fabriek begon eind jaren dertig, maar werd onderbroken door het uitbreken van de oorlog.

Oktober 1944 wordt beschouwd als de geboortedag van de Balashikha-zuurstoffabriek, toen de eerste vloeibare zuurstof op het BKZ werd verkregen door middel van diepe koeling en luchtscheiding volgens een lagedrukcyclus. Het werk werd begeleid door professor P.L. Kapitsa, hoofd van het Instituut voor Fysieke Problemen van de Academie van Wetenschappen van de USSR. Hij was het die de technologische uitrusting van de eerste Sovjet-luchtscheidingseenheid TK-2000 ontwierp. Met het begin van de productie van vloeibare zuurstof begon de ontwikkeling van de onderneming, die tegenwoordig een van de grootste leveranciers van gasproducten en apparatuur in Rusland is.

De daaropvolgende ontwikkeling van de fabriek gaat in de eerste plaats gepaard met een verhoging van de productiecapaciteit om volledig aan de behoeften van de naoorlogse periode te voldoen. Zo werden eind jaren 40 en begin jaren 50 drie Heyland-540 luchtscheidingsunits, vervaardigd in Duitsland en werkend op een hogedrukcyclus, in gebruik genomen. Tegelijkertijd ontwikkelde zich de productie van gasvormige zuurstof in cilinders onder druk. In de jaren 50 kwam de productie van stikstof en argon van technische kwaliteit tot stand.

De jaren zestig werden gekenmerkt door belangrijke veranderingen in de technologie voor de productie van luchtscheidingsproducten, die een gevolg waren van de toegenomen eisen aan productkwaliteit. De ontwikkeling van de industrie en de creatie van nieuwe industrieën en technologieën heeft de kring van kopers van gasproducten drastisch uitgebreid en de introductie van nieuwe vormen van transport en opslag vereist. Gedurende deze jaren werd een nieuw productiegebouw in gebruik genomen, uitgerust met installaties ontwikkeld door het Onderzoeksinstituut van Rusland.

In 1974 werd begonnen met de productie van gasmengsels met een bepaalde samenstelling, die eindigde met de bouw en ingebruikname in 1980 van een gespecialiseerde werkplaats voor de productie van speciale gassen en gasmengsels voor metrologische doeleinden.

Zo was BKZ in 1990 een toonaangevende fabriek in de productie van technische en speciale gassen. De klanten van de fabriek waren meer dan 10 duizend bedrijven in de metallurgische, elektronische, medische, chemische, olie- en gasverwerking, defensie en andere industrieën, evenals alle ziekenhuizen en medische instellingen in Moskou en de regio.

De privatisering van de fabriek, uitgevoerd in 1992, gaf het collectief van de onderneming een aanzienlijke onafhankelijkheid en het recht om hun toekomstige lot te kiezen.

In 1994 verwierf het Zweedse bedrijf AGA een meerderheidsbelang in de Balashikha-zuurstoffabriek. Zo kwamen de twee grootste technische scholen ter wereld samen om de best mogelijke resultaten in hun werk te behalen.

Als onderdeel van het investeringsprogramma van AGA in Rusland werd in de periode van 1995 tot 1996 een project uitgevoerd voor de bouw van een nieuwe luchtscheidingsinstallatie, die de productiekosten van elektriciteit aanzienlijk verlaagde, de milieuprestaties verbeterde en de kwaliteit van de gassen geproduceerd. Op dit moment zijn er in Rusland nog geen luchtscheidingseenheden met vergelijkbare technische apparatuur. Naast de bouw van een nieuwe luchtscheidingseenheid werd een laboratorium voor de analyse van speciale gassen in gebruik genomen, wat het mogelijk maakte om een ​​hoge nauwkeurigheid van de gasanalyse te garanderen, vooral voor milieudoeleinden in Rusland en om kansen in gasanalyse te realiseren van wereldstandaarden; nieuwe voertuigen werden geïntroduceerd om producten aan consumenten te leveren.

In 2003 werd een ander groot investeringsproject uitgevoerd: de bouw van een nieuw cilindervulstation. Tijdens de uitvoering van dit project werden een nieuwe werkplaats voor het vullen van cilinders en een enkel complex voor opslag en vergassing van cryogene producten gebouwd, werd een nieuwe magazijnterminal gebouwd voor de opslag van cilinders en hun gecentraliseerde verzending naar klanten, een nieuw gedeelte voor reparatie en technische onderzoek van cilinders werd gebouwd en een nieuw laboratorium werd in gebruik genomen gaskwaliteitscontrole.

Kaliningrad (Königsberg) – Gas Plant AGA Kaliningrad ,Königsberg – Gaswerk Kosse AGA

Zuurstofpomp uit de oude fabriek

Flag Counter

vanaf 11-05-2013