Reginaris Niedermendig

Mineralbrunnen Reginaris Niedermendig

mineralbrunnen Reginaris Niedermendig 1930

Waar dit gras groeit, daar komt koolzuur uit de grond, dat wist Rommenhöller

NIEUWE VULKAANACTIVITEITEN?

Op de oostelijke oever van het meer komt koolstofdioxide via het wateroppervlak voortdurend naar buiten als zogenaamde CO2-uitademingen. Professioneel aangeduid als mofettes. Je kunt deze lekken in het water zien op het borrelen en borrelen, maar niet op de bosbodem, waarover ze ook tevoorschijn komen. Hier kunnen ze alleen worden geïdentificeerd door de aanwezigheid van zogenaamde “mofettophile” planten, zoals het moeras golvende op het oostelijke oeverpad.

Terwijl een groep experts mofetten evalueren als een teken van vroege nieuwe Laacher vulkanische activiteit, spreken andere wetenschappers van de ‘koude adem’ van de ‘stervende vulkaan’. Regelmatig wordt de ontgassing in het meer gedurende tientallen jaren gemeten en geëvalueerd. Op dit moment en in de nabije toekomst zou er geen gevaar mogen zijn voor de Laacher-vulkaan. De Laacher-vulkaan “slaapt”.

                         

     

Kniend nach vorn gebeugt aus einer hohlen Hand trinkend, haben die Menschen der Region diese Figur in Erinnerung

 1970

2019

Genoveva Kurbad 1880-1925

Rechts von dem ehemaligen Kurbad, gegenüber der Einfahrt zum ehemaligen Betriebsgelände der „Reginaris“ Abfüllbetriebe befindet sich dieser Trinkbrunnen. Nach der Insolvenz der Reginaris-Brunnenbetriebe im Jahre 2008 kümmert sich keiner mehr um diesen Trinkbrunnen – kein Wasser mehr!!- Schade darum und die ganze Anlage.

De kelders onder het gebouw

Achterzijde van het gebouw

Een oude diepe, heel diepe put

Put ontluchter

Nog een put

deze dus

zij aanzicht

Andere kant van de straat

oude koolzuur tank ligt er nog

Opwellend koolzuur in de  Laacher See

Opwellend koolzuur in de  Laacher See

Reginaris bronnen

Reginaris bronnen

Parkeerplaats Reginaris bronnen

Reginaris bronnen

Reginaris bronnen

Bronnenhuis met 2 bron putten,

Reginaris bronnen

Bronnenhuis

Reginaris bronnen

Bronput

Bronput

Reginaris bronnen

Andernach Obermendig Chemische Fabrik Rommenhöller Salze 1897

The Mineral Well en Kohlesäurewerk Niedermendig werd in 1901 opgericht als een coöperatie en opereerde als zodanig tot 1970. In 1971 vond de transformatie naar een naamloze vennootschap plaats. Mineraalwater en niet-alcoholische frisdranken werden ook geproduceerd en verkocht, waaronder een Reginaris-cokes, alcoholische dranken, koolstofdioxide en andere additieven voor voedsel en dranken. Het werd bekend onder de merknaam: REGINARIS. Deze aandelen komen uit een KEH van het jaar 1979. Gedrukt door Giesecke & Devrient met het bekende logo in de bovenmarge. In 2005 moest de AG faillissement aanvragen wegens gebrek aan verkoop en werd geliquideerd.