Litouwen

Litouwen

 

AGA photo`s from UAB AGA Filnius  

LINK

 

Photo from Agne Sk, Kai dirbi pramoninių dujų kompanijoje ir visos ofiso vazos užimtos pasveikitnų moterų

  

AGA  Didlaukio. 69 Verkiai Vilnius

 

in focus in ltFresh mushrooms  pirmi grybai, Vilnius

 

AGA Latvia Scania Rseries

 

Aga Latvia scania R420

UAB Gausoja Klaipedos

Sweden’s AGA is to form an industrial gases

23 August 1993

Sweden’s AGA is to form an industrial gases joint venture in Lithuania, Liet AGA, in which the state will own 25%. Liet AGA will take over state-owned Lithuanian oxygen producer Oxygenas, into which AGA will contribute gas equipment and know-how. Liet AGA is to be extended to include other industrial and medical gases. The gas will be marketed through AGA’s subsidiary in Vilnius.

LITHUANIA 1937 2 Rare Revenue 10 centu on LIET-AGA Deguonio ir acetyleno fabrikas saskaitos-inovace

AGA Litouwen

Litouwen AGA acetyleen en zuurstof begon meer te verkopen in 1926. In 1934 werd Kaunas opgericht vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Liet-AGA, dat werd geproduceerd door zuurstof en acetyleen.
Vandaag de dag, de industrie en technologie in Litouwen als in andere Baltische en Oost-Europese landen lager dan in West-Europa. Dit betekent dat de volgende tien jaar kan een sterke stroming en opkomende industrieën ontwikkeling.
Zo AGA Met bijna 100 jaar ervaring ziet mogelijkheden om deel te nemen aan dit proces. Dit is de belangrijkste reden voor het bestuur van de 1992 AGA Groep van Bestuur besloten om het opzetten van een bedrijf in Litouwen.
1993 was de oprichting van de eerste vijf technische gassen centra met AGA samen met zijn zakenpartners begonnen met zuurstof, acetyleen en argon handel. In 1997, AGA Litouwen heeft al 40 technische centra en medische gassen, die worden verhandeld technische en medische gassen en gas lasapparatuur. In 1997. september. het bedrijf begonnen met de productie van zuurstof in Klaipeda.

AGA Lietuvoje

Lietuvoje AGA acetileną ir deguonį pradėjo pardavinėti dar 1926 metais. 1934 metais Kaune buvo įkurta akcinė bendrovė Liet-AGA, kurioje buvo gaminamas deguonis ir acetilenas.
Šiandien pramonės ir technologijos lygis Lietuvoje kaip ir kitose Baltijos bei Rytų Europos šalyse yra žemesnis negu Vakarų Europoje. Tai reiškia, kad artimiausiame dešimtmetyje čia galima tikėtis spartaus esamų ir naujų pramonės šakų vystymosi.
Taigi, AGA turėdama beveik 100 metų veiklos patirtį įžvelgia galimybę dalyvauti šiame procese. Tai pagrindinė priežastis dėl kurios 1992 metais AGA grupės direktorių valdyba nutarė įsteigti įmonę Lietuvoje.
1993 metais buvo įkurti pirmieji penki techninių dujų centrai, kuriose AGA kartu su savo verslo partneriais pradėjo deguonies, acetileno ir argono prekybą. 1997 metais AGA Lietuvoje jau turi 40 techninių bei medicininių dujų centrus, kuriuose prekiaujama techninėmis ir medicininėmis dujomis bei dujų suvirinimo įranga. 1997 m. rugsėjo mėn. įmonė pradėjo deguonies gamybą Klaipėdoje.

J. Basanavičiaus gatvė 127 Šiauliai, Litouwen

J. Basanaviciaus 127  Siauliai

Kuosiškiu km. , LT- 83181 Pakruojo

Kerbedžio g. 21, LT 35114 Panevėžys

Brev från Liet-AGA, Litauen. 1937.

RAAD VOOR DE MEDEDINGING

bij het Rijksbureau concurrentie en consumentenbescherming Dienst

Str. 38/2, 2600 Vilnius

BESLISSING

In 1997. 28 januari.

Nee. 1

Voor een mooi bedrijf “AGA”

Raad voor de Mededinging, die bestaat uit leden van de Raad R.Stanikūno, V.Andriulio, A.Grendos, A.Klimo, R.Lukoševičiaus, R.Žukausko, de secretaris Z.Balsienei in aanwezigheid van:

kandidaat – lidstaat Mededinging en Consumentenbescherming vertegenwoordigers I.Burdulytei, D.Stadalnikienei, R.Jasaitytei,

belanghebbende onderneming “AGA” directeur-generaal V.Klyviui, een bevoegde vertegenwoordiger van R. HEADS (1997. 28 januari. Authorization), Technische Gas Association Voorzitter M.Lužiui, V.Grėbliūnui vice-president, lid van de raad R.Kučinskui,

Concurrentie open vergadering van de Raad behandelde het geval van UAB “AGA”, geregistreerd in 1992. 7 april. Vilnius. Raad op Didlaukio 69, Vilnius, reg. Nr.UĮ92-85, code 1017896, a / s Nr.609381 Vilnius bank, bankcode 260101777, het gepleegde misdrijf zoals bedoeld in de Litouwse wet over het mededingingsbeleid, artikel 3. 2 dagen. 1 p.

Tijdens de hoorzitting, als volgt:

In de periode sinds 1996. Januari. het bedrijf contracten ondertekend om gas te verkopen aan klanten technische zuurstof. Dit bedrijf “AGA” bestond uit gasvormige zuurstof in technische verkoop contract met AB Baltik stuurwiel na 3,4 € / Apr (BTW), UAB Vitoma de Kaunas tak na de 5,0 € / Apr (BTW), TV en Co 5,9 per Lt / Apr (BTW), UAB Vitoma Panevezys tak na de 6,0 € / Apr (BTW), JSC “Megabyte” na de 7,0 € / Apr (BTW), UAB Mirit na 7,0 € / Apr (BTW), UAB Jungal na 7,0 € / Apr (inclusief BTW).

In dezelfde periode is de Litouwse markt het bedrijf overeenkomsten aangegaan om medische zuurstof verkopen ongeveer 5,0 € / Apr met de volgende bedrijven: SPAB Litouwen Pharmaceuticals “1996 02 05, Kaunas III-aja klinisch ziekenhuis op 1996 04 02, Kaunas oncologie klinieken van 1996 04 10 , Stedelijk Ziekenhuis van 1996 03 12, Klaipeda Centraal Ziekenhuis tussen 1996 en 03 12;

5,5 € / m Apr: Marijampolė regio. Centraal Ziekenhuis tussen 1996 en 03 28, Alytus S.Kudirkos Centraal Ziekenhuis tussen 1996 en 02 26;

de 6,0 € / m Apr: Zuid-Wales regio. Centraal Ziekenhuis tussen 1996 en 03 12;

13.0 € / m Apr: Stenen district. Centraal Ziekenhuis, Biržai regio. Centraal Ziekenhuis, Kupiskis regio. Central Hospital, Pasvalys. Centraal Ziekenhuis, Rokiskis regio. Centraal Ziekenhuis, Panevezys district. Centraal Ziekenhuis, de Republikeinse Ziekenhuis in Panevezys, Panevezys Ziekenhuis van infectieziekten;

na 14.0 € / m Apr: Radviliskio regio. Centraal Ziekenhuis, de Siauliai wijk. Centraal Ziekenhuis, Joniškis regio. Centraal Ziekenhuis, Kelme wijk. Centraal Ziekenhuis, Pakruojis regio. centrale ziekenhuis.

Contracten voor de verkoop van technische zuurstof bedrijf besteld klanten niet om goederen te kopen van concurrenten van de verkoper. Dergelijke contracten gesloten met JSC “Vitoma Vilnius en Kaunas takken AB Baltik Drive”, JSC “Megabyte”, JSC “Jungal, UAB Zarava AB, Kaunas ijzergieterij, UAB UAB Tirmeda, arecanoten AB en Utena ondergoed.

De betrokkene, LLC AGA “bevoegde vertegenwoordiger van dominantie van het bedrijf Roland hoofden niet en legde uit dat het onderscheid tussen de grondstoffenmarkten het feit dat speciale apparatuur nodig is om te hebben en klanten met behulp van zuurstof cilinder bundels genegeerd. In termen van marktaandeel, kan ballonvaren bundels (400 tot 480 liter) niet automatisch worden omgezet in ballonnen. Technische zuurstof cilinders en zuurstof cilinders technische bundels is niet hetzelfde product op de markt, als gevolg van verschillen in het gebruik en de prijs van de goederen niet voldoende substitutiemogelijkheden. Voor de berekening van JSC “AGA het marktaandeel van de omzet door het aantal cilinders moesten worden teruggebracht tot 17.120 cilinders.

In de mening, Litouwen gasvormige zuurstof toevoer naar de technische 12 bedrijven en meer. De lijst zonder enige wettelijke basis is exclusief de cement. Het cement onder een apart contract voor UAB AGA gas-vulling diensten. Litouwse wet (inclusief de concurrentie) of andere voorschriften niet voorzien in een aparte service-overeenkomst bestaan ​​zou worden behandeld als geassocieerde deelnemingen. Ook zijn niet alle technische gasleveranciers (bijv. software “DAGORA” knop aan de linkerkant, Siauliai wijk.).

De vertegenwoordiger benadrukte dat de fabrikanten werden alleen de markt onderzocht, maar niet onderzocht volledig de markt van invoer, waardoor de totale gasverbruik markt in Litouwen beïnvloedt.

Naar de mening van JSC “AGA” en JSC “regen-AGA” onderzoek kan niet worden beschouwd als verbonden, hoewel hun belangrijkste aandeelhouders zijn dezelfde. De entiteit die beide bedrijven beheert, en kan zich ontdoen van haar kapitaal, is een buitenlandse onderneming die is een Zweedse naamloze vennootschap, AGA AB, de Mededingingswet alleen kan worden toegepast op de Litouwse entiteiten, dwz ondernemingen met zetel in Litouwen.

In het advies, een aantal bedrijven (Mazeikiu Nafta AB, Span AB “Head, SC Nuklonas AB” Display “Achema, SC” Litouwse Energy) gas is een hulpactiviteit . Een deel van het geproduceerde gas wordt verkocht aan de basis productie-eenheden voor ontwikkelaars. Op deze manier, de echte technische gasverbruik markt in Litouwen is hoger dan aangegeven in het rapport.

Bepalen van een machtspositie is genomen niet alleen marktaandeel, maar ook een aantal criteria. In het advies, kunnen de criteria niet worden gebruikt bij het bepalen van de onderneming machtspositie, omdat zij niet onder de Mededingingswet.

De vertegenwoordiger merkte op dat, hoewel het bedrijf “AGA” heeft de grootste financiële mogelijkheden te ontwikkelen en haar activiteiten uit te breiden in Litouwen, maar het in vergelijking met haar concurrenten, geen privileges Litouwse krediet markt.

JSC “AGA” geen gas verdamping stations in Vilnius en New Akmenė, aldus het rapport.

Het bedrijf schuldig bevonden aan de volgende redenen.

Ministerie van het mededingingsrecht artikel 3. 2 dagen. 1 p. verbiedt dominante exploitanten om belemmeringen reeds in de markt voor concurrerende exploitanten om activiteiten te ontwikkelen. Raad voor de Mededinging in 1994. 7 april. Resolutie No.21 “De Litouwse Competition wettelijke misbruik van een dominante positie detectie en surveillance procedures” als bedoeld in paragraaf 4.1.1, dat een van de belemmeringen voor de ontwikkeling van de activiteiten in de verkoop van goederen onder de kostprijs van de producentenprijzen.

Het bedrijf in 1996. de verkoop van de gasvormige technische en medische zuurstof was dominant: 40,97% van gasvormige zuurstof in de markt en technische 50,24% van gasvormige medische zuurstof markt. Volgens JSC “AGA” de productiekosten van de economische berekening blijkt dat een cilinder van zuurstofgas technische productiekosten van 7,92 € / apr, medische gassen en 9,54 € / april Ondertussen heeft het bedrijf klanten, afhankelijk van de productiecapaciteit van haar concurrenten verkocht lay-out: gasvormige zuurstof in de technische 3,4 tot 7,0 € / Apr (BTW), medisch gas na 5,0 tot 6,0 € / april Voortvloeien uit de bedrijfsverlies van de oprichters van de Zweedse groep AGA AB en AB GEHOUDEN. Deze omstandigheid kon het bedrijf “AGA” voor een lange tijd om de prijs van de verkochte producten te verminderen, ongeacht de kosten. Geconcludeerd kan worden dat het bedrijf de verkoop van goederen onder de productiekosten, de prijzen haar machtspositie had misbruikt en was een obstakel voor concurrerende marktdeelnemers bij de ontwikkelingsactiviteiten.

Door deze acties het bedrijf een overtreding heeft begaan van de wet, het Ministerie van het mededingingsrecht artikel 3. 2 dagen. 1 p.

Raad voor de Mededinging, in overeenstemming met het Ministerie van het mededingingsrecht artikel 12. 3 d. . 1 p Besloten:

Eerste Voor UAB AGA 3 procent. sinds 1995. 1 oktober. – 1996. Vierde kwartaal omzet bedrag van de boete – 295.225 pond.

Tweede Bind het bedrijf “AGA” tot 1997. 28 februari. stoppen met schending van het mededingingsrecht feiten.

3e Bind het bedrijf “AGA” tot 1999. 1 januari. eerste week van elk kwartaal, aan de Staat Mededinging en Consumentenbescherming rapporten betreffende voorgestelde en toegepast op de prijs voor elke technische en medische zuurstof gebruikers in Litouwen, alsook de basis waarop de prijs werd berekend.

President R.Stanikūnas

Griffier Z.Balsienė

Kaunas Litauwen.

Palemono

Photo from Agne Sakalauskaite

Pasākumā varēja apskatīt arī Ogres servisa centrā Andra Dambja vadībā konstruēto sacīköu auto OSCar, kas kalpoja par uzskatāmu piemēru MISON aizsarggāzu varēöanai Parīzes-Dakāras rallijreidā.

Jupatovkas 11, RĒZEKNE, LV-4601

Jupatovkas 11, RĒZEKNE, LV-4601

Katrīnas 5, RĪGA, LV-1045

Liepājas šoseja 27, DOBELE, DOBELES NOV., LV-3701

Parka 23, VALKA, VALKAS NOV., LV-4701

Parka 23, VALKA, VALKAS NOV., LV-4701

Purva 17, VALMIERA, LV-4201

Purva 17, VALMIERA, LV-4201

Ruļļu 4, JELGAVA, LV-3008

Tehnikas 14, AUCE, AUCES NOV., LV-3708

This was old USSR filling plant bought by AGA, you see soviet build cryogenic tanks,. Plant was build on landfill, very close to sovjet training centre for submarine personel

Virkas 19, KULDĪGA, KULDĪGAS NOV., LV-3301

Virkas 19, KULDĪGA, KULDĪGAS NOV., LV-3301

27 years of AGA in Lithuania

Flag Counter

vanaf 11-05-2013