cryo

AGA CRYO

 Belang van cryogene uitrusting
Via de dochteronderneming, AGA-Cryo, is hij gespecialiseerd in het vervoer van tanks voor gassen en vloeistoffen verdampers, distributie van een groot deel van de bredere Europese markt. De vraag groeide gestaag en de productie te vergroten. In 1978 40% van de verkoop van cryogene teams ging naar andere bedrijven.

  

 

Dassen speld AGA Cryo

Tank is rond ivm de druk. Boltanks zijn niet geïsoleerd en er zit een warmtespiraal in. De werkdruk ligt rond de 40 bar. De expansie van co2 is ook niet zo groot tov cryogeen gas. (Cryo -150 / -260 co2 vloeibaar -35 onder druk / drukloos -85).

het is een cryo condensatie unit, je spoelt er afval gas doorheen, dat condenseert en dan kun je het aftappen

De vervanging voor drukregelaar AGA Cryo AB: Herose 4186

24 januari 2017

In 2015 heeft Herose een geheel nieuw type drukopbouw regelaar op de cryogene markt gebracht: type 4186. Dit type is uitstekend geschikt voor toepassingen van gas, damp en cryogene stoffen zoals LNG bij temperaturen van -196°C tot +200°C. Type 4186 heeft zich met zijn brede inzetbaarheid zonder twijfel bewezen. Naast de inzet als drukopbouw regelaar, kan hij namelijk ook ingezet worden als drukreduceertoestel. In het laatste geval wordt één van de poorten afgedopt.

Op de Valve World Expo afgelopen november, bleek type 4186 een veelbesproken drukregelaar. Hij werd vergeleken met de drukopbouw regelaar van producent AGA Cryo AB, inmiddels niet meer leverbaar. De fabriek waar deze werd geproduceerd is gesloten en productie is dan ook gestopt. Er zijn geen losse onderdelen of complete AGA toestellen meer te verkrijgen. Het kleine verschil tussen een eerdere versie van type 4186 en de drukregelaar van AGA Cryo AB is de bouwlengte: 58 millimeter t.o.v. 63 millimeter.

Dit verschil is echter verleden tijd. De situatie heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw, speciaal ontworpen type cryogene drukregelaar. Deze verbeterde uitvoering van type 4186 is ontstaan vanuit de samenwerking tussen VCC en Herose en heeft een identieke bouwlengte ten opzichte van AGA Cryo AB: 58 millimeter.

De AGA Cryo AB in de praktijk