.

.

Leuk dat je in het gastenboek schrijft, het komt vaak voor dat men vergeet een mailadres achter te laten, doe dat hier of mail mij anders. aga.museum@gmail.com bedankt.

 

Gästbok,

Гостевая книга,

Libro degli ospiti,

Livre d'or,

Guest Book,

Gästebuch

.

.

.

Flag Counter

vanaf 11-05-2013


Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Martin Bosman - 2016-02-17 22:36:59

Leuk om al deze verhalen te lezen.
Ook dat van oud collega's.
Er is veel herkenning in de verhalen.
Ik zelf ben ik al eerst met electrozuur daarna AGA door dat mijn vader al voor ik geboren was bij electrozuur werkte.
En ben een aantal keer in mijn jeugd in de zomer vakantie
Met velen op zomerkamp geweest naar Texel.
In jeugd huis de Pelikaan.
We werden in bussen gebracht en de spullen met Bedford vrachtauto's gebracht.
Je mocht mee tot dat je 12 jaar was.
Dit was van /af 1959-1962.
De laatste keer gingen we naar Zeeland.in Haamstede.

Fini - 2015-11-10 20:50:44

Vandaag een bezoek gebracht aan het museum. Dit als vervolg op ons bezoek aan het AGA museum (Gustaf Dalén Museet) in Zweden.
Wat een grote collectie AGA spullen. En dan al die informatie die we van Goos en Tanja kregen. Helemaal TOP!
Dank jullie wel voor de gastvrije ontvangst. Ik zal het zeker delen!
De beloofde boeken zal ik op de post doen.
Fini
Waalwijk Grin

Lothar Fuchs - 2015-08-11 12:11:06

Es ist anerkennens- und lobenswert, wie sehr sich Goos und Tanja um den Erhalt und die Geschichte der Unternehmen kümmern, die jahrzehntelang Mittelpunkt unserer Arbeit und unseres Lebens waren. Nicht nur aus kultur-und wirtschaftshistorischen Gründen müssen solche Erinnerungen wach gehalten werden ! Im Namen aller früheren Mitarbeiter des Rommenhöller/AGA-Werkes Burgsinn spreche ich Ihnen meine Hochachtung für Ihre wertvolle Arbeit aus: Lothar Fuchs

Aat Visser - 2015-05-29 12:57:27

Heel interessante site over de Geodimeter. Ik werd geregistreerd als bezoeker uit Tsjechië. Daar woon ik, maar ben Nederlander en heb bij de TU-Delft Geodesie gestudeerd. Ik publiceerde in 1970 in het tijdschrift Geodesia een methode die ik ontwikkelde om de Geodimeter voor detailmeting te gebruiken (in die tijd was het instrument er alleen om afstanden te meten). Ik was niet op de hoogte van fouten van 2,5 meter die het instrument kon maken zodat men nogal wat metingen moest corrigeren bij de Heidemij.
Email: aatcz@hotmail.com

NN - 2015-04-15 07:48:21

Jammer dat u het bericht van ons jongste nichtje, Bibo Wolf, heeft ingekort ofwel gecensureerd. Wij hebben ook mogen constateren dat hetgeen zij heeft aangekaart in haar bericht, u ten dele ter harte heeft genomen. verblijf ik, namens de Familie Wolf.


WIJ HOUDEN HET RECHT OM ONJUISTE EN VERVELENDE WOORDEN TE VERWIJDEREN, WILT U DEZE WOORDEN WEL KWIJT, KUNT U ONS DIE MAILEN. aga.museum@gmail.com Het blijkt wel dat u van het zelfde IP adres mailt, vermoedelijk de zelfde persoon !

Bibo Wolf - 2015-04-14 15:47:09

Namens de hele familie wil ik u reuze bedanken voor al uw zoekwerk en moeite om zelfs familieberichten van de familie Wolf te plaatsen op de website van uw AGA museum. Met zonnige groeten
Bibo Wolf Grin

mark - 2015-01-25 22:50:13

Wat is in Amsterdam-Noord hier toch ongelofelijk veel veranderd.Had graag die trein willen zien reizen met de pont.En dan dat leuke stuk spoor in Noord zelf langs de Distel- en Asterweg.Weinig van terug te vinden,helaas.

johan van der Meer - donderdag 15 januari 2015

Bij toeval op deze website terechtgekomen.
Heb van Sept.1976 tot Maart 1983 bij Aga gewerkt.Daarna naar Australia vertrokken. Won sinds kort in Duitsland.
Bij AGA erg leuke tijd gehad met vele goede herinneringen.
Ben benieuwd of er nog eens een reunie georganiseerd gaat worden. Lijkt me fantastisch. Grin Johan, dit jaar is er een reünie voor Nederlandse werknemers, mail ons

Robert - 2014-11-22 04:58:22

I worked at the Rommenhoeller Kohlensaeure plant in Hamburg Altona in 1966. It was interesting to see the construction pictures of the works but there is nothing left of it now. I took a few pictures there that summer. mart664 @ hotmail

Pieter Tol - 2014-10-08 19:28:11

Mijn vader heeft 40 jaar bij AGA gewerkt op de Distelweg. Vanaf 1970 net na de brand als vrachtwagenchauffeur op de flessenwagen. Als kleine jongen ben ik nog aanwezig geweest bij het neerhalen van de toenmalige carbidfabriek. We stonden in de portiersloge die na het neerhalen volledig omhuld was van een stofwolk. Uiteraard was ik ook gefasineerd van de vrachtwagens waar mijn vader op reed. Begrijpelijk dat ik dus de mooie foto's van de site bewonder, bedankt hiervoor. Een groet, ook namens mijn vader, Pieter Tol.

Pieter van de Wiel - 2014-09-08 09:19:04


Ben van 1 december 1979 tot 31 december 1987 bij AGA gas werkzaam geweest als vertegenwoordiger in Zuid-Nederland.
AGA GAS AB was een 50%/50% joint-venture met AIR Liquide SA.
Op 1 januari 1987 werd de joint-venture tussen AGA en Air Liquide ontbonden.
Eind 1987 verliet ik samen met 6 collega's van AGA gas de organisatie en starten op 1 januari 1988 onder leiding van Gerrit Jan Starre, Air Liquide BV.
Tot op heden werkzaam bij Air Liquide BV.
Geweldige tijd gehad bij AGA, maar de overstap naar Air Liquide heeft mijn carriere een enorme boost gegeven.


K Baas - 2014-08-20 19:41:25

Mijn vrouw en ik naar het Aga museum in de verwachting van alles over Aga fornuizen te zien. Dat liep anders. Er was wel iets over fornuizen maar veel meer over de andere zeer uiteenlopende activiteiten van Aga waar wij geen weet van hadden. Veel gezien en geleerd. De eigenaar is erg enthousiast en vertelt graag over de getoonde spullen.

Ton Bosma - dinsdag 15 juli 2014

Leuk dat jullie een stuk hebben geschreven over Haagen/Harcros/Akcros/AKZO.

Ik ben daar lange tijd werkzaam geweest als 1e operator, hoofdoperator en Wachtchef en heb er tot aan de sluiting in de OR zitting genomen.

De foto met het tegeltje is van mij overigens. Dit tegeltje hing bij Drost verf waar ik later bedrijfsleider werd in de produktiehal. De eigenaar van Drost was een grote klant geweest en die kregen dergelijke tegeltjes.

Groetjes

Joost Berkhout - 2014-05-11 11:16:51

In mijn zoektocht naar historie over het merk Victoria Bronwater op deze site terecht gekomen. Een overdaad aan informatie heeft me helaas nog niet het juiste beeld rondom het merk Victoria Bronwater kunnen geven. Ik ben zelf als kind opgegroeid in Wijn en limonade fabriek Erven Joh. W. Meijer uit Sneek (sedert 1845) . Wij hadden blijkbaar ook een behoorlijke band met het merk Victoria.Een oude handkar met Victoria beschildering als ook een beeld van het "bronwater meisje" is nog in ons bezit. Slechts een reden om op zoek te gaan naar nog meer historie.... te tocht gaat verder....groeten uit Sneekjberkhout@berkson.nl

Emile Poulisse - donderdag 6 maart 2014

Leuk museum, veelzijdig met gedreven gastheer die graag zijn kennis wil delen met de bezoekers. Op een plaats waar je het nooit verwacht is veel interessant materiaal bijeen gebracht. Een aanrader voor iedereen die geintersseerd is in techniek of (bedrijfs-)historie.

Rebell - woensdag 15 januari 2014

Ihr habt´ ne super Tolle Webseite, gute Infos und schöne Bilder.
Gruß von den Drei Silberseen bei Karnickelhausen!
Das liegt in NRW, wo auch sonst!

Für alle die es noch nicht kennen, es gibt ja Suchmaschinen - karnickelhausen

Facebook: Silberseen KarnickelhausenAia - woensdag 4 december 2013

You have a nice informative website, so happy that you shared this useful information across the web. Thanks for sharing...it gives me ideas too, since i'm in treasure hunting too. aia.brains@yahoo.com

peter wagenaar - zondag 22 september 2013

Gebruikte AGA zuurstof op de 2e techniesche school in Den Haag in 1954/5 maar het gas produseerde de afdeling smeden-bankwerken zelf met een apparaat  " Carbiet met H2O " Weet niet hoe je dit noemt.

Kaapstad Z.A.
Groeten Peter Wagenaar

wil sieswerda - vrijdag 6 september 2013

Hallo mijnheer/mevr, ik heb op een markt twee terras-afzettingen gekocht, u weet wel die borden met daar bovenop een raamwerk, de borden zijn voorzien van het Victoria logo. Nu is mijn vraag aan u of u weet of hier iets aan waarde vastzit? De borden zijn zoals ik me heb laten vertellen ouder dan 60 jaar en waarschijnlijk nog veel ouder, het logo is helemaal netjes aan beide zijde.
Graag hoor ik van u als u mij meer kunt vertellen over deze borden. Mvg, Wil


SORRY WIL, HET AGA MUSEUM HEEFT NU UW MAIL ADRES

Ina - zaterdag 25 mei 2013

Hè Goos
Wat een mooie website, groet uit Alaska. Willemina

Johan Kuper - 2013-05-18 20:01:26

Hallo,
Wat hebben we genoten van dit uitje.Wij zijn een basisschool, vanwege het slechte weer moesten we een alternatief programma hebben. Zo zijn we terecht gekomen in Emmen, bij AGA. De kinderen hebben oprecht genoten van de uitleg van de diverse gas soorten, het onderscheid qua druk in cilinders. De uitleg van lachgas, narcosegas, super.Met name de professionele uitleg, de goede vleug humor. Een moment die bij ieder kind veel indruk heeft gemaakt.Nogmaals onze dank dat u ons op zo'n korte termijn zo te helpen. (Binnen één uur, alles geregeld, super!) 
dank, dank. 

JAMMER, WE MISSEN DE FOTO`S NOG DIE BELOOFT ZIJN.( AGA museum)

K. de Bree - 2013-04-11 09:13:51

Ik zoek bedrijfsfotoboek :
NV Electro Zuur- en Waterstoffabriek: De Acetylboom aan het IJ. [Essay J. W. F. Werumeus. Photography Ad Windig. Layout Alexander Verberne].Amsterdam, 1954, 18 b&w photographs, in opdracht en uit niet-particulier archief / vormstudies en bedrijfsreportage / acetyleenproductie 'van-grondstof-tot-eindproduct', vaten). - Ill.1 color / schematische tekening / acetyleenproductie., NN, Firmenschrift, Photographie - Anthologie - Auftragsphotographie, commissioned photography - Nederland, Niederlande - 20. Jahrh. - Werumeus, J. F. W.,
Met vriendelijke groet, K. de Bree

Peter Hogenboom - woensdag 10 april 2013

Deze website is een geweldig leuke ontdekking. We koken al jaren op een 60 jaar oude AGA maar ik had er geen idee van dat onder deze merknaam zoveel andere produkten werden gemaakt.
Alle complimenten over de gigantische foto en materiaal verzameling.

Vriendelijke groet,

Peter Hogenboom

Jannie de Boer - 2013-02-24 19:59:11

Wat jammer dat mijn man Harman de Boer dit niet meer meemaakt.Hij is jaren vrachtwagenchauffeur geweest bij de AGA.
Hij zou dit museum zeker bezoeken, zoals we ook de fabrieken in Zweden en Oostenrijk bezocht hebben.Hij bewaarde ook AGA-artikelen.

Jannie de Boer wil je ons mailen. We hebben vragen.
aga.museum@gmail.com

Peter Marcuse - woensdag 20 februari 2013

LS
Mooie informatieve website!! Meneer
gr. Peter Marcuse

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK