.

.

Leuk dat je in het gastenboek schrijft, het komt vaak voor dat men vergeet een mailadres achter te laten, doe dat hier of mail mij anders. aga.museum@gmail.com bedankt.

 

Gästbok,

Гостевая книга,

Libro degli ospiti,

Livre d'or,

Guest Book,

Gästebuch

.

.

.

Flag Counter

vanaf 11-05-2013


Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Arjan Posthumus - 2019-02-08 18:34:06

Wat leuk om zulke enthousiaste verhalen te lezen! Ik ben relatief nieuw in de AGA wereld. Ben sinds kort in bezit van een AGA waarschijnlijk uit 1934 (die in het pas aangekochte huis stond).
Ik ben nog aan het leren hierop te koken... Grin
Veel succes met deze leuke site!

Hartelijke groet,
Arjan Posthumus

Annemieke Bastin-Val - 2018-10-24 13:21:56

Ik kwam bij toeval op deze website. Zo leuk, al die herinneringen. Ik heb van 1960 tot 1982 op Distelweg 66 gewoond met mijn ouders. De brand bij de AGA in 1969 kan ik mij nog erg goed herinneren. Mijn vader werkte bij de HBM en wist wat er allemaal opgeslagen lag aan ontvlambaar spul. Wij zijn spoorslags ons huis ontvlucht. Toen wij de brug over wilden met de auto moesten we ons door een mensenmenigte heen wringen. Als het die avond fout was gegaan bij AGA, dan waren er honderden slachtoffers gevallen.
Ik vind het overzicht van de hele Distelweg ook erg leuk.
Een kanttekening bij de foto van het transformatorhuisje naast nr. 64-66. Dit was een woning(nr.68) waar onze buren woonden. Het transformatorhuis was op de begane grond, het woonhuis op 1 hoog. Het huis is inmiddels gesloopt.
Met vriendelijke groet
Annemieke
annemieke.bastin@gmail.com

Latifa frifra - 2018-08-09 16:40:53

Wat een leuke website , mijn vader heeft jaren bij aga gewerkt van 1965 tm 1995 , hij kwam als gastarbeider en altijd was hij zeer te spreken over de omgang met het personeel , zo vertelde hij mij en mij zussen en broers dat hij daar Nederlandse les kreeg om de taal te leren en te spreken . En dat hij heel vel geleerd heeft daar .
Mijn vader is onlangs overleden en dat ik dit zie en bestaat doet mij heel veel goed .
Ik heb nog wel wat nieuwskrantjes van aga en ook brieven.
Dank jullie wel voor deze mooie website , mochten er mensen zijn die van 1965 tm 1999 in aga Amsterdam noord hebben gewerkt of kinderen zijn dan zou ik graag in contact willen komen met ze .
Heb een oom die daar ook gewerkt heeft en hij is nog in leven

Nogmaals bedankt voor deze mooie site

Groet

L Frifra Grin

staffan Häggqvist - 2018-08-02 23:45:48

Nice to read about AGA from the subsidiary's point of view. I have worked at AGA Lidingö 1985-1999 as a development engineer in the food, chemistry and pulp divisions and frequently visited virtually all subsidiaries in Europe including the Netherlands. Have good memories of these trips but unfortunately nothing documented to share with me, desto more important that with your work keeping the memories living from an AGA that I liked strongly.

Peter Lemans - maandag 12 februari 2018

Hallo,
Als trotse bezitter van een AGA uit 1936 vond ik het leuk en informatief om hier rond te kijken. Echter heb ik een opmerking, namelijk bij " fornuizen op jaartal.
Hier staat een fornuis zoals her mijne uit 1937, ik heb indentiek fornuis, het is een van oorsprong kolen fornuis, maar is eind vorige eeuw door dhr. Willy Bouwens uit Raamsdonkveer omgebouwd op aardgas. Achter het deurtje linksonder zie je ook geen kolenschuif maar een gasleiding naar de Alke infrarood brander, en de door u genoemde bakelieten knop, is eigenlijk de gewone knop van de moderne thermostaat die de Alke brander aanstuurt.
Dhr Bouwens heeft deze AGA samen met de 12 ambachten ontwikkeld en bij mij brand hij al 20 jaar zonder problemen .hopelijk kunt u deze aanpassing bij de foto plaatsen om weilen dhr. Bouwens deze eer te geven.

M.Meeldijk - 2017-04-16 14:47:34

Geweldig die oude foto's, zijn er ook nog model auto's te koop? Antwoord naar meeltje30@hotmail.com. Bij voorbaat dank

Ger van der Vegte - vrijdag 10 maart 2017

Hedenmorgen hebben wij een fantastiese rondleiding gehad in het AGA museum welke voor iedereen aan te bevelen is.
Geweldige uitleg van de enthousiaste eigenaar waarbij wij graag nog een keer terugkomen.
De enorme verzameling die is aangelegd heeft ons doen verwonderen.
Hartelijk dank en vriendelijke groet
Ria en Ger van der Vegte te Zwolle Grin

Stanislav ?erný - dinsdag 28 februari 2017

S úctou prohlížím tyto stránky, ze kterých dýchá historie, které jsem byl sou?ástí. Od roku 1991 jsem ve spole?nosti AGA pracoval jako aplika?ní technik sva?ování a ?ezání v ?echách. Po fúzi s Linde bylo na co vzpomínat s láskou.

Jaap Verheij - 2017-02-18 18:26:00

Beste Goos en Tanja, dank voor jullie warme ontvangst en de geweldig mooie tour door jullie AGA museum! Wij waren zeer onder de indruk van jullie geweldige AGA verzameling en de rijke technische geschiedenis van het bedrijf. We wensen jullie alle succes en nog vele enthousiaste bezoekers. Met vriendelijke groet, Jaap, Janny en Luuk Verheij

Fini van Breugel - donderdag 2 februari 2017

Wat een mooie pagina van de AGA fornuizen. Zij verdienen zeker ook een plaatsje op je mooie website Goos! Hoedje af.


Bas de Maat - dinsdag 15 november 2016

Mooie site. Nog altijd jammer dat AGA er niet meer is. Het was een mooie tijd. 10 jaar gewerkt in Amsterdam in het engineering kantoor. Na 10 jaar AGA, 16 jaar General Electric gedaan en nu Hint-Global in Hattem. Nog altijd een email adres zoals bij aga: maabas@ maar nu een andere naam er achter ipv aga.nl of nl.aga.com

Wim hoppe - 2016-10-13 10:50:53

Ik kwam bij toeval op deze site en las dat er een aga muzeum is waar kan ik die bezoeken.ik heb 40 jaar als tankwagen chauffeur in dienst geweest.eerst vanuit overschreden later Vanuit de botlek.ik ben in 2000 met pensioen gegaan en heb met veel plezier bij de aga gewerkt.als er bekende collega,s zijn die dit lezen,laat eens wat van je horen.
Vriendelijke groet wim en gonnie hoppe schiedam. Grin

Martin Bosman - 2016-03-19 00:19:23

Hoi, bij het kijken van foto's van PINO BIJL, zag ik een DAF TANK AUTO MET HET KENTEKEN : DB-59-03
Deze auto was eerst indienst bij LINDE die op de HOOGOVENS een zuurstof fabriek had.
Hij had daar grijs als kleur.
Met een verandering zijn de TWEE auto's naar AGA GAS gekomen en inde AGA kleuren gespoten.
Ook zijn de twee bestuurders mee gekomen.
Een er van was dacht ik MARCO SJOUW .
Die later met een eigen vrachtauto voor AGA is gaan rijden.

Martin Bosman - 2016-02-17 22:36:59

Leuk om al deze verhalen te lezen.
Ook dat van oud collega's.
Er is veel herkenning in de verhalen.
Ik zelf ben ik al eerst met electrozuur daarna AGA door dat mijn vader al voor ik geboren was bij electrozuur werkte.
En ben een aantal keer in mijn jeugd in de zomer vakantie
Met velen op zomerkamp geweest naar Texel.
In jeugd huis de Pelikaan.
We werden in bussen gebracht en de spullen met Bedford vrachtauto's gebracht.
Je mocht mee tot dat je 12 jaar was.
Dit was van /af 1959-1962.
De laatste keer gingen we naar Zeeland.in Haamstede.

Fini - 2015-11-10 20:50:44

Vandaag een bezoek gebracht aan het museum. Dit als vervolg op ons bezoek aan het AGA museum (Gustaf Dalén Museet) in Zweden.
Wat een grote collectie AGA spullen. En dan al die informatie die we van Goos en Tanja kregen. Helemaal TOP!
Dank jullie wel voor de gastvrije ontvangst. Ik zal het zeker delen!
De beloofde boeken zal ik op de post doen.
Fini
Waalwijk Grin

Lothar Fuchs - 2015-08-11 12:11:06

Es ist anerkennens- und lobenswert, wie sehr sich Goos und Tanja um den Erhalt und die Geschichte der Unternehmen kümmern, die jahrzehntelang Mittelpunkt unserer Arbeit und unseres Lebens waren. Nicht nur aus kultur-und wirtschaftshistorischen Gründen müssen solche Erinnerungen wach gehalten werden ! Im Namen aller früheren Mitarbeiter des Rommenhöller/AGA-Werkes Burgsinn spreche ich Ihnen meine Hochachtung für Ihre wertvolle Arbeit aus: Lothar Fuchs

Aat Visser - 2015-05-29 12:57:27

Heel interessante site over de Geodimeter. Ik werd geregistreerd als bezoeker uit Tsjechië. Daar woon ik, maar ben Nederlander en heb bij de TU-Delft Geodesie gestudeerd. Ik publiceerde in 1970 in het tijdschrift Geodesia een methode die ik ontwikkelde om de Geodimeter voor detailmeting te gebruiken (in die tijd was het instrument er alleen om afstanden te meten). Ik was niet op de hoogte van fouten van 2,5 meter die het instrument kon maken zodat men nogal wat metingen moest corrigeren bij de Heidemij.
Email: aatcz@hotmail.com

NN - 2015-04-15 07:48:21

Jammer dat u het bericht van ons jongste nichtje, Bibo Wolf, heeft ingekort ofwel gecensureerd. Wij hebben ook mogen constateren dat hetgeen zij heeft aangekaart in haar bericht, u ten dele ter harte heeft genomen. verblijf ik, namens de Familie Wolf.


WIJ HOUDEN HET RECHT OM ONJUISTE EN VERVELENDE WOORDEN TE VERWIJDEREN, WILT U DEZE WOORDEN WEL KWIJT, KUNT U ONS DIE MAILEN. aga.museum@gmail.com Het blijkt wel dat u van het zelfde IP adres mailt, vermoedelijk de zelfde persoon !

Bibo Wolf - 2015-04-14 15:47:09

Namens de hele familie wil ik u reuze bedanken voor al uw zoekwerk en moeite om zelfs familieberichten van de familie Wolf te plaatsen op de website van uw AGA museum. Met zonnige groeten
Bibo Wolf Grin

mark - 2015-01-25 22:50:13

Wat is in Amsterdam-Noord hier toch ongelofelijk veel veranderd.Had graag die trein willen zien reizen met de pont.En dan dat leuke stuk spoor in Noord zelf langs de Distel- en Asterweg.Weinig van terug te vinden,helaas.

johan van der Meer - donderdag 15 januari 2015

Bij toeval op deze website terechtgekomen.
Heb van Sept.1976 tot Maart 1983 bij Aga gewerkt.Daarna naar Australia vertrokken. Won sinds kort in Duitsland.
Bij AGA erg leuke tijd gehad met vele goede herinneringen.
Ben benieuwd of er nog eens een reunie georganiseerd gaat worden. Lijkt me fantastisch. Grin Johan, dit jaar is er een reünie voor Nederlandse werknemers, mail ons

Robert - 2014-11-22 04:58:22

I worked at the Rommenhoeller Kohlensaeure plant in Hamburg Altona in 1966. It was interesting to see the construction pictures of the works but there is nothing left of it now. I took a few pictures there that summer. mart664 @ hotmail

Pieter Tol - 2014-10-08 19:28:11

Mijn vader heeft 40 jaar bij AGA gewerkt op de Distelweg. Vanaf 1970 net na de brand als vrachtwagenchauffeur op de flessenwagen. Als kleine jongen ben ik nog aanwezig geweest bij het neerhalen van de toenmalige carbidfabriek. We stonden in de portiersloge die na het neerhalen volledig omhuld was van een stofwolk. Uiteraard was ik ook gefasineerd van de vrachtwagens waar mijn vader op reed. Begrijpelijk dat ik dus de mooie foto's van de site bewonder, bedankt hiervoor. Een groet, ook namens mijn vader, Pieter Tol.

Pieter van de Wiel - 2014-09-08 09:19:04


Ben van 1 december 1979 tot 31 december 1987 bij AGA gas werkzaam geweest als vertegenwoordiger in Zuid-Nederland.
AGA GAS AB was een 50%/50% joint-venture met AIR Liquide SA.
Op 1 januari 1987 werd de joint-venture tussen AGA en Air Liquide ontbonden.
Eind 1987 verliet ik samen met 6 collega's van AGA gas de organisatie en starten op 1 januari 1988 onder leiding van Gerrit Jan Starre, Air Liquide BV.
Tot op heden werkzaam bij Air Liquide BV.
Geweldige tijd gehad bij AGA, maar de overstap naar Air Liquide heeft mijn carriere een enorme boost gegeven.


K Baas - 2014-08-20 19:41:25

Mijn vrouw en ik naar het Aga museum in de verwachting van alles over Aga fornuizen te zien. Dat liep anders. Er was wel iets over fornuizen maar veel meer over de andere zeer uiteenlopende activiteiten van Aga waar wij geen weet van hadden. Veel gezien en geleerd. De eigenaar is erg enthousiast en vertelt graag over de getoonde spullen.

< Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende >

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK